Tuinkussens buitenbezig

Musthaves voor jouw tuin dit voorjaar

Zodra de zon schijnt, gaat iedereen weer buiten. En als we dan in de tuin zitten en we zien om ons heen dat de tuin nogal wat onderhoud nodig heeft. Dan kan het zijn dat de moed je in de schoenen zakt. Ook gaan we alle tuin meubelen weer tevoorschijn toveren.  We bekijken alle kussens eens kritisch. De parasol wordt weer uit zijn hoes getrokken en dan komen we tot de conclusie dat een heleboel van deze items eigenlijk aan vervanging toe zijn of in ieder geval nog niet gebruiksklaar zijn.

Wat zijn echte musthaves die jouw leven in de tuin dit voorjaar en deze zomer makkelijker gaan maken?

Ik ben namelijk een groot voorstander van praktische items die je leven zo makkelijk mogelijk maken. Ik hou ontzettend veel van in de tuin zitten en van buiten zijn. In de loop der jaren heb ik een heleboel musthaves verzameld zodat ik direct wanneer de zon schijnt, alles tevoorschijn kan halen en gelijk kan gaan genieten van mijn tuin. In plaats van dat ik eerst nog weken lang bezig ben om de tuin helemaal weer voorjaars proef te maken.

En begrijp me niet verkeerd, want sommige mensen vinden het ontzettend leuk om in hun tuin bezig te zijn en dan moet je dat natuurlijk vooral ook doen. Want ook dat kan ontspanning zijn.

Wat zijn de echte musthaves die elk jaar opnieuw gebruikt worden

Ik heb op dit moment een aantal hoekjes in de tuin gemaakt. Deze zijn op verschillende plekken want de zon verschuift zich gedurende de dag. In het begin sleepte ik dan alle meubels heen en weer, maar daar ben ik snel mee gestopt.

Voornamelijk heb ik gekozen voor meubels die tegen water kunnen. Wat inhoudt dat deze niet per se elke keer als er regenbui aankomt, weer naar binnen moeten. 

Ik heb gekozen voor kunststof en bamboe meubels.

Bij elk zithoekje wat ik heb gemaakt heb ik bovendien een salontafel of een eettafel staan, die ook geschikt zijn voor het buitenleven. Ik vind het fijn dat ik op meerdere plekken kan eten wanneer dat nodig is.

De salontafels heb ik gemaakt van oude boomstammen. Deze komt uit onze voortuin. Daar stond een hele grote boom, die helaas gekapt moest worden. Maar waar wij wel een aantal stammen uit konden halen. Deze doen nu dienst als salontafels bij de verschillende zithoeken. Ideaal wanneer je met je kopje koffie naar buiten komt, zodat je die ook  ergens op kunt neerzetten in plaats van dat je die op de grond moet zetten. Met het risico dat hij omver wordt gegooid door spelende kinderen.

Aankleden van de tuin

Om het geheel aan te kleden, heb ik bij elk hoekje een buitenvloerkleed neergelegd. Dit geeft direct sfeer aan het geheel. Voordeel is dat hij kan blijven liggen, omdat het een waterafstotende stof is. Doordat  de zware salontafel erop staat blijft hij ook liggen als het hard waait.

Daarnaast heb ik altijd in huis, meestal in de keuken,  een soort toolbox staan. Hierin bewaar ik het gehele voorjaar en zomerseizoen standaard een aantal spulletjes die erg handig zijn wanneer je buiten zit. 

Er zit onder andere zonnebrand in, een notitieboekje met een pen, een zonnebril. Ook een paar voor de kids.

En ik zorg ervoor dat er altijd een plekje is voor een fles water en een kopje koffie. Mocht je buiten de luxe van een buitenkeuken hebben, dan zou ik daar zeker een koffiezetapparaat neerzetten.

Waterdruppelsysteem voor in jouw tuin

Daarnaast heb ik op onze buitenkraan een besproeiingscomputer met waterdruppelsysteem. Hiervoor moet je wel de eerste keer even in de tijd investeren. Door middel van een tiental slangen die je door de tuin kunt verdelen, wordt er water gegeven op tijdstippen die jij zelf kunt instellen. Dan kun je, terwijl je koffie drinkt in het zonnetje, genieten van het automatische waterdruppelstysteem wat ervoor zorgt dat jouw plantjes niet verdrogen.

En bijkomend voordeel, wanneer je op vakantie bent, worden jouw planten ook goed verzorgd.

Wanneer je een over een veranda beschikt hoef je de buitenkussens niet steeds weg te halen. Wanneer je geen veranda of overkapping hebt  bestaan er gelukkig ook waterdichte hoezen, die je over je loungeset kunt leggen. Zodat je alsnog je buitenkussens kunt laten liggen.

Een robotmaaier is ook een goede musthave. Wanneer je over een grastapijt beschikt natuurlijk. Ook deze bestaan vaak met timer. En soms zelfs met sensor, dat hij zelf in de gaten heeft wanneer het gras te lang begint te worden.

Optimaal genieten van het buitenleven, zonder elke dag al te veel in de tuin te hoeven doen. Wil jij hier heel graag hulp bij? Schakel dan een professional in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *