4 dingen die je moet doen als er ingebroken is 

Al jaren behoort een inbraak in huis tot de grootste nachtmerries van veel mensen. Gek is dat niet, daar inbrekers steeds vaker fors geweld gebruiken om bewoners ertoe aan te zetten hun meest waardevolle bezittingen af te geven. Wat moet je doen op het moment dat er ingebroken is? In dit artikel zet een slotenmaker in Den Haag de belangrijkste stappen voor je op een rijtje. 

Stap 1: schakel de politie met spoed in 

Wanneer je het idee hebt dat inbrekers nog in de buurt kunnen zijn, is het belangrijk zo snel mogelijk 112 te bellen. Mogelijk weet de politie de inbrekers in de buurt te onderscheppen. In andere gevallen kun je het reguliere nummer van de politie bellen; ze komen bij je langs om een sporenonderzoek uit te voeren. 

Stap 2: licht de verzekeraar in en stel een lijst met gestolen spullen op 

Nadat je de politie gebeld hebt, is het zaak ook de verzekeraar op de hoogte te brengen. Het komt voor dat zij de ontstane inbraakschade eerst zelf op willen nemen, voordat je dit kunt laten herstellen. Zorg hierbij voor een lijst met gestolen goederen. 

Stap 3: schakel een slotenmaker in   

Nu de sporen veilig zijn gesteld en de schade opgenomen is, kun je een slotenmaker inschakelen voor het herstel ervan. Een slotenmaker zal bijvoorbeeld een nieuw slot op de voor- of achterdeur plaatsen, als deze bij de inbraakpoging geforceerd is. 

Stap 4: verbeter de inbraakbeveiliging van je woning 

Het inschakelen van een slotenmaker voor het herstel van de ontstane schade is een goed moment om ook de inbraakbeveiliging van je woning te verbeteren. Het helpt de kans op een nieuwe inbraak te verkleinen. Slotenmakers kunnen adviseren over de wijze waarop je de beveiliging van je woning optimaliseert. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *