Op deze manier helpt een elektricien je een stroomstoring te voorkomen 

Onderschat de gevolgen van een stroomstoring niet. Mogelijk kun je enige tijd niet werken, doordat je computer niet meer te starten is. Of denk aan het gegeven dat de etenswaren in de koelkast en vriezer na een paar uur niet meer te gebruiken zijn als gevolg van de stroomstoring. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kans op een stroomstoring te verkleinen; de elektricien in Rotterdam vertelt je er in dit artikel meer over. Wat heb jij de laatste jaren gedaan om het risico op een stroomstoring in huis te verkleinen? 

Zorg dat de meterkast over voldoende groepen beschikt 

We gebruiken steeds meer elektrische apparatuur in huis. Het maakt dat de belasting van de bestaande groepen in de meterkast toeneemt. Om een stroomstoring te voorkomen is het belangrijk de meterkast tijdig uit te breiden met een extra groep. Groepen kunnen maar 3.500 tot 3.600 Watt aan vermogen leveren. Het uitbreiden van de groepen is in het bijzonder noodzakelijk, wanneer je zonnepanelen op het dak plaatst of bijvoorbeeld een jacuzzi in de tuin plaatst. Het zijn voorbeelden van apparaten die veel stroom vergen. Zonder uitbreiding van de meterkast raken groepen overbelast met een stroomstoring tot gevolg. 

Laat elektra aanleggen door een vakman 

Een andere manier om de kans op stroomstoringen te verkleinen: laat de elektra in huis altijd aanleggen door een ervaren elektricien. Deze gebruikt de juiste materialen bij het aanleggen van nieuwe stopcontacten of bijvoorbeeld aansluitpunten voor de verlichting. Zouden kabels van slechte kwaliteit zijn of te dicht tegen elkaar aan liggen, dan kunnen deze in het ergste geval met elkaar versmelten. Het leidt tot een kortsluiting en daarmee stroomstoring. 

Dat laatste kan ook gebeuren in oude elektrische apparaten. Het is om deze reden verstandig een oud koffiezetapparaat of bijvoorbeeld een waterkoker van meer dan vijf of zes jaar oud te vervangen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *